preuzeto:http://smazime.com
Sastojci:
– 3 jaja
Pariske bananice
Pariske bananice
Za testo:
– 300 g mlevenih oraha
– 1 kašika brašna
– 1 limun
– 300 g šećera u prahu
Za fil:
– 150 g šećera u prahu
– 1 kašika šećera
– 120 g brašna
– 250 g putera
– 500 ml mleka
Priprema:
1.Polupati jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Mikserom mutiti belanca i dodati 300 g šećera u prahu. Dodati nekoliko kapi limunovog soka, mlevene orahe i kašiku brašna. Sjediniti sastojke.
Dobijenom smesom puniti špric i na tepsiji obloženoj papirom formirati bananice. Peći 15 minuta na 200°C.
2.U šerpi na šporetu sipati skoro celo mleko i dodati kašiku šećera. U sud sa preostalim mlekom dodati 3 žumanca i izmutiti žicom. Zatim u menzuri dodati 120 g brašna i promešati žicom.
Razmekšalu smesu dodati u uzvrelo mleko na šporetu. Kada krem dobije potrebnu gustinu, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Mikserom mutiti puter i 150 g šećera u prahu. Mutiti dok puter ne postane penast i dodati prethodno skuvan i ohlađen krem. Sjediniti sastojke mikserom. Filom puniti špric i naneti na kolače. Čokoladnim prelivom ukrasiti kolače i ređati na činiju za servisiranje.
preuzeto:http://smazime.com
Primjedbe
Objavi komentar