5 minerala za privlačenje sreće i novca


5 MINERALA ZA PRIVLAČENJE SREĆE I NOVCA


Minerali su od uvijek imali posebno i blagotvorno djelovanje na ljudski organizam, ali čak i malo više na ljudski duh. Danas, mnogo toga je usmjereno na ostvarenje novca i položaja u društvu. Ovo je daleko od duhovnog mira, a uz to je potrebno mnogo motivacije kako bi smo došli u današnjem svijetu do istog. Posmatrajući genetiku, upravo od svojih roditelja naslijeđujemo ambicije. U skladu sa tim, mogu nam pomoći minerali da usmjerimo našu koncentraciju na tačino ono što je nama bitno. U nastavku ovog članka, predložićemo 5 minerala/poludragog kamenja koji u  tome mogu biti korisni.


Tigrovo oko

Ovaj azbestni mineral svojim zlatnim nijansama nam može dati dosta duhovne energije da ostanemo istrajni u ostvarenjima naših ciljeva, baš kao što i sam azbest ostaje nepromjenjen od energije plamena. Prkosi svojim zlatnim nijansama i stimuliše nas da uvijek možemo ostvariti sve ono u što uložimo naše ambicije. Samim time, daje nam se motiv da od našeg posla, možemo očekivati novac.
Čakre koju aktivira: Solarni pleksus i sakrealna čakra
Astrološke odlike: Pozitivno utiče na negativne aspekte Sunca sa Marsom i Jupiterom. Dobar za posao kod osoba sa mjesecem i Merkurom u Lavu, Strijelcu i Jarcu.
Biljke koje stimulišu energiju ovog minerala: Đumbir, neven, ehinacea i kim

Sunčev kamen
Ovaj mineral svojim žutim i narančastim tonovima lomi sunčevu svjetlost na dugine boje. U svom sastavu, sadrži kalcijum, natrijum, aluminijum, oksigen i najviše silicija u formi SiO2. Kao što je voda potrebna našem organizmu, tako je i SiO2 potreban našoj bioenergiji u momentu kada odlučimo da je vrijeme da se naš cilj u poslovanju ostvari. Ovaj mineral nam stimuliše istrajnost i pomaže nam da jasno vidimo probleme radi kojih se ostvarenje naših ciljeva usporava.
Čakre koju aktivira: Niži solarni pleksus i niža srčana čakra
Astrološke odlike: Pojačava pozitivne aspekte Sunca sa tranzitnim Marsom, Suncem i Merkurom. Dobar za jačanje i izgradnju ambicija kod osoba sa mjesecem u Vodoliji, Blizancu i Vagi.
Biljke koje stimulišu energiju ovog minerala: Kurkuma, kamilica i matičnjak.
 Halkopirit
Ovaj mineral je poznat pod nazivom ludino zlato. U svojoj strukturi sadrži bakar, željezo i sumpor. On ima veoma jako djelovanje, i koristi se samo kada ne vidimo izlaza dalje u našem poslovanju. On je u stanju otključati nove izvore novca, ali i potpuno regenerisati našu duhovnu energiju ukoliko osjetimo da je naša motivacija za posao na minimumu. Neki ljudi vjeruju da ukoliko nosimo kristale ovog minerala u našem novčaniku, zadržaćemo novac.
Čakre koje aktivira: Niži solarni pleksus, sakrealna čakra i viša bazalna čakra.
Astrološke odlike: Normalizuje uticaje negativnih aspekata Merkura, Marsa i Plutona. Povoljan za ljude sa pozicijom Venere i Mjeseca u Škorpionu, Jarcu, Ovnu i Blizancu.
Biljke koje stimulišu njegovu energiju: Hajdučka trava, rooibos i kopriva

Labradorit
Kao i sunčev kamen, i labradorit se sastoji iz kalcija, natrija, aluminija. silicija i oksigena. Samo je njegova struktura drugačija, radi čega ovaj mineral u svojoj strukturi ima plavu vatru, a njegova boja je od sive, ka zagasito plavoj do zelenkaste. Ovaj mineral je maleni svemir zatvoren u kamenu, pa kao takav uvijek rado očekuje naše nove zamisli i ideje u ostvarenju novih poslovnih poduhvata. Daje nam osjećaj kako da otvorimo novčane zgoditke. Meditacijom sa ovim mineralom, jasno dajemo do znanja kosmosu što će nas ojačati i prema čemu težimo. Pomaže sa poslovima gdje se koristi komunikacija kao osnovni alat.
Čakre koje aktivira: Od više grlene čakre do niže srčane.
Astrološke odlike: Dobar je u umanjivanju uticaja negativnih aspekata Neptuna i mjeseca, a jača pozitivne aspekte Merkura.  Pomaže poziciji mjeseca i Urana u znaku Riba, Raka, Vage i Vodolije.

IZVOR:Treca Dimenzija.cm


Primjedbe