Nakon blagdanskog obilja, dobro će vam doći predah od krute i teške hrane. Marijana Pontoni, naša suradnica i zagovornica sirovojedstva, pripremila je recepte za napitke koji će vaš organizam opskrbiti obiljem vitamina, minerala te vam pomoći da ostanete zdravi i u sezoni gripe
Zimsko zelenilo
(remineralizira, revitalizira, opskrbljuje tijelo vitaminima)
2 banane
2 jabuke
veliki list kombu alge
8 dl vode
1/2 žličice cimeta
Sve promiješati u blenderu.
2 banane
2 jabuke
veliki list kombu alge
8 dl vode
1/2 žličice cimeta
Sve promiješati u blenderu.
Vražji kakao
(kad nam je potrebna dodatna energija i izdržljivost, uz dodatak ljutike za hrabre)
1 l mlijeka od badema
2 žlice kakaa u prahu
žlica praha mace
2 žlice meda
kavijar 1/3 mahune vanilije (zrnaca iz mahune)
1/2 žličice mljevenog kajenskog papra ili habanera
Sve promiješajte u blenderu. Kakao možete zamijeniti rogačem u prahu.
2 žlice kakaa u prahu
žlica praha mace
2 žlice meda
kavijar 1/3 mahune vanilije (zrnaca iz mahune)
1/2 žličice mljevenog kajenskog papra ili habanera
Sve promiješajte u blenderu. Kakao možete zamijeniti rogačem u prahu.
Mlijeko od badema ili lješnjaka
šaka orašastih plodova (lješnjaka za nutela drink, badema za vražji kakao)
1 l vode
- Dobro izmiksajte u blenderu pa procijedite kroz gazu. Tekućina koju ste dobili je mlijeko, a suhi ostatak je brašno orašastih plodova koje možete sačuvati za druge recepte (odmah ga pohranite u zamrzivač ili osušite pa čuvajte u dobro zatvorenoj posudi). Mlijeko u hladnjaku možete stajati najviše dva dana.
Nutela drink
(nježna energija i izdržljivost zapakirani u okus lješnjaka, karamele i kakaa)
1 l mlijeka lješnjaka
3-4 rehidrirane datulje (namočene u vodi dok ne omekšaju)
2 žlice kakaa u prahu
žlica praha mace
1 l mlijeka lješnjaka
3-4 rehidrirane datulje (namočene u vodi dok ne omekšaju)
2 žlice kakaa u prahu
žlica praha mace
Chaider
(regulira šećer u krvi, daje obilje vitamina i izvrsno prija u društvu)
Za čaj od mješavine začina:
Za čaj od mješavine začina:
klinčići
kora cejlonskog cimeta
nekoliko zrnaca papra
nekoliko zrnaca kardamoma
nekoliko zrnaca anisa
nekoliko zrnaca korijandra
1 l vode
+ 1 l svježeg soka od jabuke
kora cejlonskog cimeta
nekoliko zrnaca papra
nekoliko zrnaca kardamoma
nekoliko zrnaca anisa
nekoliko zrnaca korijandra
1 l vode
+ 1 l svježeg soka od jabuke
Skuhajte čaj od mješavine začina tako da u provrelu vodu dodate sve sastojke i pokriveno kuhate 10 minuta. Dok se čaj hladi, napravite sok od svježih jabuka. Pomiješate dvije tekućine kada se čaj ohladi do temperature od otprilike 40ºC i poslužite.
Chaider možete čuvati u hladnjaku najviše 3 dana
Visoki C
(za dodatnu dozu imuniteta)
banana
šalica bobičastog voća
žličica praha bobica camu camu
žličica praha bobica acai
8 dl vode
Sve promiješajte u blenderu.
banana
šalica bobičastog voća
žličica praha bobica camu camu
žličica praha bobica acai
8 dl vode
Sve promiješajte u blenderu.
Primjedbe
Objavi komentar