foto:pixabay
Mi vam predlažemo recept za odličnu pileću paštetu.
Probajte jednom, pravićete je potom često.
Sastojci:
300 grama pilećih grudi, kuvanih bez kostiju i kože
200 grama svežeg krem sira
1 manji crni luk
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike majoneza
2 kašike soka od limuna
1/8 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
1 kašičica dimljene paprike
So, biber, peršun
Po želji: beli luk u prahu
200 grama svežeg krem sira
1 manji crni luk
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike majoneza
2 kašike soka od limuna
1/8 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
1 kašičica dimljene paprike
So, biber, peršun
Po želji: beli luk u prahu
Priprema:
Skuvati pileće grudi i samleti ih u blenderu. Zatim dodati krem sir i crni luk, pa kratko izmiksati. Ubaciti svež peršun i sve ostale sastojke, pa sve miksati dok se ne sjedini u finu paštetu. Po potrebi dodati još ulja, soli ili bibera.
Uživajte.
izvor:alo.rs.com
Primjedbe
Objavi komentar