footo:http:http://sniegena.blogspot.ba
Sastojci:
6 jaja
15 žlica šećera
12 žlica brašna
20 žlica mlijeka
10 žlica ulja
10 žlica mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu 1:
1/2 l šlaga
100 g šećera u prahu
200 g isjeckanih jagoda
Sastojci za kremu 2:
2 vrećice kreme za torte u prahu
300 g čokolade
Priprema:
Jaja umutiti sa šećerom, lagano dodati ostale sastojke i na kraju brašno sa praškom za pecivo, peći u tepsiji 26 cm na temperaturi 200 C 50 min.
Biskvit razrezati na tri dijela, zatim tortu filovati.
Priprema fila:
Čokoladu rastopiti na pari, namazati prvi biskvit, čokoladnu kremu istući, dodati isjeckane jagode, polovinu premazati po čolokadi zatim istući šlag, dodati šećer i jagode i premazati preko čokoladne kreme na isti način filovati drugi i treći biskvit pa ukrasiti čokoladnim listićima ili po želji. Da bi biskvit bio sočniji prije filovanja možete ga preliti sa sokom od jagoda.
Prijatno!
izvor:http://tortekolaci.com
Primjedbe
Objavi komentar