footo:kulinarskikutak
Potrebni sastojci:
6 jaja
sol (na vrh noža)
6 žlica šećera
6 žlica glatkog brašna
3 žlice kakao praha
2 žličice praška za pecivo
1 dl mlijeka
1 dl ulja
Krema:
50 dag nektarina
5 – 7 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
2,5 dl slatkog vrhnja
1 – 2 žlice soka od limuna
6 listova želatine
3 žlice likera od breskvi ili soka od breskvi
2 nektrine
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Za tijesto: Kalup za kuglof (promjera 24 cm) namazati maslacem i posuti brašnom. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke sa soli istući u čvrsti snijeg. Žumanjke sa šećerom kremasto izraditi. Brašno, prašak za pecivo i kakao izmiješati i kroz sito prosijati. U žumanjke dodati mlijeko, ulje, izmiješano brašno i dobro promiješati, bez grudica. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka i metlicom za snijeg lagano izmiješati
magazin.ba
Primjedbe
Objavi komentar