footo:mojahrana.com
Recept
Bijela kora:
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a potom dodati šećer, kokos i brašno (u koji ste umiješali prašak za pecivo i limunov sok). Sve izmiješati i peći na oko 180 - 200°C.
Smeđa kora:
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a potom dodati šećer, mljevene orahe, čokoladu brašno i prašak za pecivo. Sve miješati i peći na oko 180 - 200°C.
Krema:
Žumanca umutiti sa šećerom, a potom dodati vanilin šećer i puding. Sve izmiješati, a u međuvremenu zagrijati mlijeko i tome dodati smjesu za kremu. Miješati sve dok se ne smjesa ne postane kremasta. Smjesu ohladiti i umiješati u margarin. Kolač redati prema predoslijedu kao na slici, a radi dekoracije dodatno pospite kokos.
izvormojahrana.com
Primjedbe
Objavi komentar