Kokosov san

footo:mojahrana.com

Recept
Bijela kora: 
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a potom dodati šećer, kokos i brašno (u koji ste umiješali prašak za pecivo i limunov sok). Sve izmiješati i peći na oko 180 - 200°C. 
Smeđa kora:
Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a potom dodati šećer, mljevene orahe, čokoladu brašno i prašak za pecivo. Sve miješati i peći na oko 180 - 200°C.

Krema:
Žumanca umutiti sa šećerom, a potom dodati vanilin šećer i puding. Sve izmiješati, a u međuvremenu zagrijati mlijeko i tome dodati smjesu za kremu. Miješati sve dok se ne smjesa ne postane kremasta. Smjesu ohladiti i umiješati u margarin. Kolač redati prema predoslijedu kao na slici, a radi dekoracije dodatno pospite kokos.

izvormojahrana.com

Primjedbe