Kruškolan

footo:zuti-macak

Sastojci
BISKVIT
4 jaja
4 žlice Šećera ( kristal)
1 žlica Oštrog brašna Podravka
3 žlice mljevenog lana
1 Prašak za pecivo Docela

KREMA
1/2 kg svježeg sira
200 ml vrhnja za šlag
2 Vanilin šećer Dolcela
3 žlice šećera
1 kremfix
malo soka od limuna
I JOŠ:
1 kompot od krušaka

Priprema
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke miksati sa šećerom. U žumanjke dodati brašno, lan i prašak za pecivo te izmiksati. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i spojiti sa smjesom od žumanjaka. Peći na 180°C 15 minuta. Kad je biskvit pečen, namočiti ga sa sokom iz kompota.
Za kremu treba istući vrhnje za šlag. U posebnoj posudi izmješamo svježi sir sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Spojiti dvije smjese i po potrebi dodati kremfix. Meni je ponekad bio potreban, a ponekad ne. Kolač nije presladak pa ukoliko želite možete u kremu staviti više šećera.
Slažemo:
biskvit - kruške iz kompota - krema -kruške iz kompota.
Možete napraviti i dupli biskivit, pa staviti kremu između i na vrh

izvor:coolinarika.com

Primjedbe