Lazanje s tunom

footo:coolinarika.com

Sastojci  6 – 8 osoba
200 g lazanja
Za mliječni umak:
400 ml slatkog vrhnja
1 žlica Vegete
300 ml mlijeka
2 jaja
2 žličice Gussnela Dolcela
300 g Eva tuna fileta u biljnom ulju
Za sirni nadjev:
200 g svježeg sira
150 g sira edamera
1 jaje
3 žlice kiselog vrhnja
1 žlica nasjeckanog peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
Za posipavanje:
50 g edamera

Priprema:

Mlijeko i slatko vrhnje pomiješajte, dodajte Vegetu, razmućena jaja i Gussnel razmućen u malo hladnog mlijeka.
Svježi sir pomiješajte s naribanim sirom, dodajte jaje, kiselo vrhnje, peršin, sol i papar.
Pleh (vel. 30×20 cm) premažite uljem, rasporedite dio lazanja, prelijte s malo mliječnog umaka, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mješavine sa sirom.
Po siru rasporedite trećinu količine tune. Po tuni rasporedite dio lazanja, prelijte ih mliječnim umakom i nastavite slagati dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja.
Prelijte preostalom količinom umaka, pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Posluživanje
Poslužite uz sezonsku salatu.
Savjet
Pečene lazanje malo ohladite, a zatim narežite.
izvor:coolinarika.com





Primjedbe