footo:mojahrana.com
Recept
Odvojiti bjelanca i žumanca, a zatim u jednoj posudi umutiti bjelanca, a u drugoj posudi izmiksati žumanca zajedno sa šećerom. Drugoj posudi dodajte brašno, prašak za pecivo, lješnjake i kakao. Bjelanca sastaviti sa sadržajem druge posude. Sve lagano izmiješati.
Koru odnosno biskvit peći na oko 180°C 20-25 minuta. Pri tome paziti da je u kalup za torte prosut brašno, te da je namašćen.
Krema
500 ml mlijeka izmiješati sa šećerom i vanilinim šećerom i stavite da se kuha dok ne prokuha. U međuvremenu, u preostalih 200 ml mlijeka umutiti puding od vanilije. Kad prva smjesa prokuha dodajte preostalo mlijeko sa pudingom od vanilije. Vatru smanjiti i lagano miješati dok se smjesa ne zgusne, a kada se zgusne ostaviti da se ohladi. Maslac izmiješajte sa dobivenom smjesom i premazati koru.
Glazuru, odnosno crnu kremu dobiti ćete tako što je potrebno kuhati i miješati 300 gr čokolade sa 500 ml slatkog vrhnja. Kada se čokolada istopi pustite da se ohladi, a onda prelijte koru.
izvor:mojahrana.com
Primjedbe
Objavi komentar