SLATKE KALCUNJE SA TAHINIJEM

footo:coolinarika.com

Sastojci
600 gr. brasna
1 vrecica preska za pecivo
230 gr. tahinija
50 gr. meda
350 ml. tople vode
punjenje
80 gr. orasa seckanih
80 gr. badema seckanih
80 gr. grozdjica suvih
180 gr. marmelade od pomorandze //ja sam stavila od kajsije//
30 gr. meda
70 gr. suzama + malo cimeta
oko 200 gr. prah secera za posuti preko

Priprema
Za tjesto  u bol tahini, med, brasno, prasak za pecivo i vodu /ja sam prvo kasikom umjesala sve. Onda rukom umjesila tjesto, podatno je nije ga tesko raditi.
Pa odloziti dok pripremite nadjev.
U bol sve sastojke,orase, bademe, grozdjice, marmeladu, ned i suzam malo cimeta i sve dobro umjesati.Ja sam imala i malo crnih grozdjica.
Tjesto je najbolje podjeliti na 4-5 djelova lakse se radi //da ne stoji dugo na radnoj plohi onda se malo ljepi//
Razvaljati oklagijom, casom sjeci krugove, na svaki staviti dobru kasicicu nadjeva. Pokvasiti malo vodom /prstima/ pola kruga pri kraju  pa preklopiti, spojiti lgano prstima pa viljuskom proci krajeve 
Redati na masni papir u tepsiju.
Peci na 180* 20tak minuta, da lagano porumene
Tu je najbolje svako pozna svoju pec.
Ovaj put sam jako zadovoljna kolicinama sastojaka. Nicega nije falilo niti bio visak. I imala sam dve velike tepsije od peci.

izvor:coolinarika.com

Primjedbe