Tortilja čips sa salsom

footomojahrana.com

Da gricnemo nesto... uz dip od povrca, mozda uz salsu ili neki osvezavajuci umak?:) Za koju god da odlucite varijantu, sigurna sam da cete uzivati u domacim tortiljama koje taaako fino hrskaju... jedina mana je sto, kad ih jednom napravite, ne mozete prestati da ih grickate!:))))) 
Sastocji (za tortilje): 225 g kukuruznog brašna, 150 g pšeničnog brašna, 1 kašika ulja, 1 ravna kašičica soli, 1 kašika seckanog peršuna, ½ kašičice čilija, topla voda
Salsa: 4 paprike, 4 paradajza, 2 češnja belog luka, so, biber, ulje

Priprema:
U dubljoj posudi izmešajte obe vrste brašna, dodajte so, ulje, seckani person i čili papričice, pa sa toplom vodom zamesite srednje meko testo. Testo podelite na loptice i svaku razvijte u krug, isecite visak testa, a zatim kratko propecite na ringli (preko alu-folije) sa obe strane i isecite na 8 delova.  
Isečene trougliće pržite u dubokom ulju dok ne postanu fino hrskavi. Izvadite ih zatim na kuhinjski papir da upije višak ulja. Na isti način ispržite i ostalo testo.

Povrće operite, paprika isecite na pola i skinite drške, a paradajz ostavite ceo, sve poredjajte u pleh i pecite 20-tak minuta u zagrejanoj rerni. Sačekajte da se povrće malo prohladi, a zatim ga oljustite i usitnite u blenderu ili sitno iseckajte. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte malo ulja i belog luka.
Servirajte lepo čips od tortilja i poslužite uz salsu ili umak od pavlake sa svezim krastavcima (kisela pavlaka, krastavac iseckan na sitne kockice, malo limuna, so, začinsko bilje).  

izvor:mojahrana.com


Primjedbe