Bezglutenske fritate sa kukuruzom

footo:coolinarka.com

Sastojci

125 g kukuruznog brašna
1 kašika brašna od nauta
1 kašika ovsenih mekinja
200 ml gustog jogurta
1 jaje
3 struka sitno isečenog mladog luka
2oo g zamrznutog kukuruza šećerca
1/2 kašičice kumina
sino sečen peršunov list
morska so
sveže mleveni biber
maslinovo ulje
za umak
250 ml gustog jogurta
2 kašike meda
 DODAJ U POPIS ZA KUPNJU

Priprema

U većoj činiji pomešati brašna sa mekinjama, postepeno doliti jogurt umućen sa jajetom, kada se mase sjedine, dodati luk, odmrznuti kukuruz, peršun, kumin, so, biber i dobro promešati.
Na malo zagrejanog ulja, pržiti fritate sa obe strane po 2-3 minuta, do zlatno smeđe boje.
Za umak umutiti jogurt sa medom i vrlo malo soli i bibera.  
Posluživanje
Tople fritate poslužiti sa umakom od jogurta i meda.

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe