footo:http://skopje24.mk
Sastojci 4 osobe
15 ml Maslinovo ulje
50 gr Butera
1 glavica Crvenog luka
1 Mrkva
1 Celer
100 gr Podravka pancete
150 gr Mljevenog mesa ( svinjskog )
200 gr Mljevenog mesa ( telećeg )
2 dcl Crno vino ( ne crvenog )
500 ml Pilećeg temeljca Podravka
30 gr Paradajz pirea
500 gr Tjestenine tagliatelle Podravka
po potrebi bibera i soli
Priprema
Sitno sasjeckajte luk, mrkvu celer, pancetu te dinstajte na ulju i butru dok ne opusti.
Kad opusti dodati mljeveno meso svinjetinu i teletinu te nastaviti dinstati dok meso ne promjeni boju.
Dodati bibera i soli po potrebi, promješati, a zatim preliti vinom i nastaviti dinstati još par minuta.
U pileću juhu izmješajte paradajz pire te preliti time dinstano meso, dobro izmiješati, te poklopiti i kuhati na najmanjoj vatri 2 sata, uz povremeno mješanje.
Za to vrijeme skuhati tagliatelle na al dante ( ne raskuhati tjesteninu ).
Poslije 2 sata kuhanja bolonje mesa, ugasiti vatru te ubaciti tagliatelle i sve zajedno dobro promiješati te poslužiti.
Posluživanje
Pri posluživanju naribajte malo dobrog trapista te pospite po vrhu hrane na svakom tanjiru.
Odlično je i bez salate ali kako sam i sama "salatar" poslužujem uz zelenu salatu ili radić (lišće mladog maslačka).
preuzeto:coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar