footo:pinterest.com/explore/charlotte-russe-cake/
200 g kandiranog voća
8 žlica maraskina
1 prutić vanilije
250 ml mlijeka
4 žumanca
1 jajem
50 g šećera
1 vrećicom vanilin šećera
1 vrećicu bijele želatine u prahu
3 žlice hladne vode
500 ml slatkog vrhnja
28 piškota od toga odvojiti nešto za garniranje, a ostatak voća izrezati na kockice
preliti sa
pokriti i ostaviti preko noći da upije
prerezati po dužini i prokuhati sa
izvaditi prutić
izmiješati u kremastu masu sa
dodavati malo-pomalo mlijeko, masu grijati na vatri, neprestano miješajući dok se ne zgusne
izmiješati sa .
ostaviti 10 min, a nakon toga staviti na laganu vatru i neprestano miješati dok se ne rastopi
otopljenu želatinu umiješati u kremu
kremu miješati u hladnoj vodi dok se ne rashladi; prje nego što se počne zgušnjavati, umiješati
čvrsto stučenog; od toga 3 žlice izmiješati s voćem prelivenim maraskinom, a nešto tučenog slatkog vrhnja ostaviti sa strane za ukrašavanje, ostatak voća pažljivo umiješati u kremu
prsten za tortu (promjera 22 cm) staviti na pladanj i donji rub prstena namazati s nešto tučenog slatkog vrhnja .
izrezati u visini s kalupom i položiti ih tako da zaslađena strana bude okrenuta rubu, a ispupčeni dio prema gore; kalup napuniti kremom i kremu ravnomjerno razmazati, te staviti u hladionik da se stvrdne prije posluživanja skinuti kalup i ostatkom tučenog slatkog vrhnja
ukrasiti donje rubove šarlote dresir-vrećicom na koju smo stavili tuljak u obliku zvjezdice; garnirati ostatkom kandiranog voća
Izvor: Kuharica za sva godišnja doba
Primjedbe
Objavi komentar