ciz kejk sa paradajezom i umakom

footo:pinterest.com/pin/534943261962049785/

kunić u čušpajzu
kunić iliti zeko na način da su ga i moji klinci papali

Sastojci
1kg kunić isječen na komade
1 glavica crvenog luka
2 mrkve srednje veličine
10 dkg domaćeg šarenog špeka
15dkg celera
15 dkg Zamrznutog graška Podravka
15 dkg Kukuruza šećerca iz limenke Podravka
tikvica srednje veličine
2-3 srednja krumpira
1 kom Povrtna temeljca za jela Podravka
maslac
soli(po potrebi)
papar
1 dl bijelog vina
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
na vrh noža Ljuta paprika mljevena Podravka

Priprema
Na maslacu prepržite luk, špek nasjeckati na sitno i kratko popržiti , dodati meso, još kratko propržite, posoliti, papriti i pirjati oko 20 minuta. Dodati nasjeckanu mrkvu i  malo vruće vode te pirjtie na laganoj vatri dok meso bude napola gotovo. Postepeno dodavati ostalo povrće:grašak, kukuruz šećerac, celer i krumpir na kockice isječeni i zadnje tikvicu isto na kockice izrezanu..Dodati jedan povrtni temeljac i još malo neka se kuha na laganom..U čušpajz staviti slatku mljevenu papriku i mrvicu ljute, vino, kratko prokuhati i poslužiti.

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe