Čokoladne kocke s jagodama

footo:slastistika.hr

Surfajući netom naišla na ovaj receptić i nisam mogla odoljeti a da ga ne isprobam, krenule već i jagode u trgovačkim centrima pa se bacih na posao samo nisam mogla čekati da se stvrdne do kraja a i nisam savršeno izrezala imam dvije lijeve ruke za to... Nejde i nejde... Evo recepta sa malim promjenama....

Sastojci
Za biskvit :
6 jaja
6 žlica šećera (kristal)
Glatkog brašna Podravka ( 7 žlica )
1 prašak za pecivo Docela
200 g. čokolade za kuhanje
suncokretova ulja ( 7 žlica )
Za kremu :
1 l. mlijeka
Glatkog brašna Podravka ( 7 žlica )
4 žlice Šećera ( kristal)
2 Vanilin šećera Dolcela
1 margarin (250g)
I još :
500 g. jagoda
Za ganache :
Slatkog vrhnja Dolcela ( 500 ml. )
300 g. čokolade za kuhanje

Priprema
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada brašno s praškom za pecivo i otopljenu čokoladu te ulje. Na kraju kuhačom umiješato posebno istučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izlitu u namašćen i pobrašnjen protvan. Poravnati te peći u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20 minuta.
Za kremu odvojiti 4 dcl. mlijeka pa pomiješati sa šećerom, vanilija šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka zakuhati pa kada prokuha polako uliti smjesu sa brašnom i šećerom. Kuhati uz neprestano miješanje 5 - 6 minuta. Krema je gotova kada se lijepo sjedini i zgusne. U ohlađenu kremu umijšati margarin sobne temperature izrađen mikserom.
Jagode sitno narezati.

Za ganache u manjoj posudici zagrijati slatko vrhnje, dodati čokoladu natrganu na kockice pa uz miješanje zagrijavati na laganoj vatri. Ne smije prokuhati! Ganche je gotov kada se sva čokolada otopi i smjesa postane ravnomjerno smeđa. Prohladiti uz povremeno miješanje.
Preko ohlađenog biskvita premazati bijelu kremu i posložiti jagode na sitno narezano. Sve skupa preliti tekućom ganache kremom. Kolač prvo ohladiti na sobnoj temperaturi pa potom u hladnjaku.

Posluživanje
Kolač dobro ohladiti, najbolje preko noći i poslužiti narezano na kocke željene veličine.

preuzeto:coolinarka.com



Primjedbe