Cool zelena groznica

footo:coolinarika.com

Najpopularniji proljetni Cool recepti
Cool zelena groznica se nastavlja! Ludi smo za zelenim, pa su nam kuhinje prepune mladog, ukusnog i zdravog zelenog povrća. Po receptima iz bogate Coolinarikine web kuharice izdvajamo i pripremamo deset najmaštovitijih, najzelenijih i najukusnijih jela od brokula, poriluka, tikvica i šparoga.

Ako kojim slučajem netko za vašim stolom ne voli tikvice, od njih pripremite jelo neobičnog imena koje liči na jednako tako neobičan sendvič ili ih združite u sretnu vezu s piletinom, pa će "frktanje" nosom na spomen ovog povrća postati prošlost.
Sezonu šparoga valja iskoristiti do daske, pa se osim s klasikom koja nikad ne izlazi iz mode, salatom od šparoga obradujte i nečim novim.

Primjerice, finger-food kreacijom u kojoj šparoge, ne baš stidljivo, vire iz zamotuljaka ili se u svoj svojoj ljepoti, šepure na prhkoj piti.
Ljubitelji pita i tartova još će se više navući na zeleno nakon što kušaju tart s brokulama, pitu od poriluka ili klasičnu pitu zeljanicu, za koju ne treba ni kore razvlačiti. 

Bez obzira na godišnje doba, popečci i kroketi uvijek visoko kotiraju na našim tanjurima. Naravno, na proljeće oni dobivaju zeleni štih, pa na svoje tanjure lansirajte i popečke i krokete koji i kao prilog, i kao malo jelo, nestaju svemirskom brzinom

izvor:coolinarika.com

Primjedbe