Voćni sladoleled

footohttp://zena.rtl.hr/clanak/kuhanje/deserti_za_osvjezenje/8269

Sastojci:
25 dag borovnica
25 dag kupina (ili malina)
20 dag bresaka ili marelica
250 ml vode
20 dag šećera
2 žlice limunova soka
125 ml bijelog vina
3 bjelanjka
25 dag slatkog vrhnja
nekoliko listova matičnjaka s mirisom limuna

Priprema:
Operite bobičasto voće. Odvojite nekoliko bobica za ukrašavanje. Breskve ili marelice prelijte vrućom vodom, ogulite kožicu pa ih prepolovite i izvadite koštice. Svaku vrstu voća odvojeno protisnite kroz gusto cjedilo. Prokuhajte vodu i šećer. Ostavite da se ohladi. Svaku vrstu voćnog pirea izmiješajte s trećinom vode i šećera, limunovog soka, vina i jednim bjelanjkom. Svaku vrstu voćne mase stavite u jednako velike, pravokutne posude za zamrzavanje, a potom ih stavite u zamrzivač ili pretinac za zamrzavanje u hladnjaku. Kad se zamrznu, izvadite ih iz njihovih oblika i stavite slojeve jedan na drugi u veću posudu. Ostavite još 60 minuta u zamrzivaču. Čvrsto istucite slatko vrhnje. Narežite sladoled na ploške. Ukrasite slatkim vrhnjem, bobicama i matičnjakovim listovima.

preuzeto:zena.rtl.hr

Primjedbe