Drhtavi polumjeseci ukusni lahko se prave

footo:coolinarka.com

Ostane li vam bjelanjaka kada pravite majonezu ili nešto drugo, iskoristite ih za jedan  fini i dekorativni kolač,... kolač kojega čak ni ne trebate peći.... Ja sam ga valjala u kokos,... ne volite li kokos možete ga valjati u orahe ili lješnjake.

Sastojci
2 bjelanjaka
10 dkg. kristal šećera
15 dkg. mljevenog šećera
malo ekstrata vanille (ili 1 vanil šećer)
2 paketiča želatine (20g)
10 žlica vode
kokosa po potrebi

Priprema
Istucite bjelanjke u čvrsti snijg, uz neprestano miksanje dodajte vanillu i šećer.

U 10 žlica hladne vode umiješajte želatinu, kada nabubri stavite na laganu vatru uz stalno mješanje dok se ne rastopi.

U pripremljeni čvrsto izmiksani snijeg, uz stalno miksanje  ulijevajte vruču želatinu, miksajte još 5-10 minuta.

Pripremljenu smjesu stavite u vodom ispran pleh veličine cca 19-33 i pustite u zamrzivać na 10-15 minuta da se dobro stegne.

Čašom ili kalupom vadite polumjesece i valjajte ih u kokos.

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe