Savijaca od badema

footo:LifePress magazin

Sastojci
Za pitu:
1 pakovanje gotovih kora za pitu
400g samljevenih Badema Dolcela
300ml vrelog bademovog mlijeka
4-5 žlica Meda bagrem Podravka
1 Bourbon vanilija šećer
1 žlica ekstrakta badema

Premaz za kore:
75g otopljenog maslaca
2 žlice bademovog ulja
1 žličica ekstrakt badema
100g šećera (kristal)
1 Bourbon vanilija šećer

Završni premaz:
oko 50ml Slatko vrhnje Dolcela
1 žumance
1 žličica ekstrakt badema
1 žlica otopljenog maslaca

Za posip:
100g prah šećera
1 žličica ekstrakt badema

Priprema
Mljevene bademe poparite vrelim bademovim  mlijekom,pa im dodajte  med,ekstrakt badema,Bourbon vanilin šećer i jednu žlicu ulja od badema. 

Za premaz,otopite puter i sklonite sa vatre. Kad se malo prohladio,dodajte mu bademovo ulje i ekstrakt badema. Pripremite i šećer za posip: 100g šećera pomiješajte sa 1 kesicom Bourbon šećera
Počnite slagati kore: Za svaku savijaču uzmite po tri kore i svaku kistom premažite pripremljenim premazom od otopljenog putera i bademovog ulja. Svaku koru pospite mješavinom šećera i tako poslažite sve tri kore. I zadnju koru premažite kistom mješavinom otopljenog putera i bademovog ulja i pospite šećerom.

Na rubu poslaganih kora ravnomjerno raspodjelite pripremljeni nadjev i urolajte u savijaču
Tako pripremljenu savijaču stavite u pleh koji ste prethodno namastili puterom
Postupak ponavljajte sa svim savijačama dok ne utrošite sav nasjev i kore slagajući savijače jednu pored druge. Pećnicu zagrijte na 200'C
Pripremljene savijače stavite peći u zagrijanu peć,a u međuvremenu pripremite završni premaz: Sjedinite umućeno žumance,slatko vrhnje,1 žlicu ekstrakta badema i bademovo ulje
Završnim premazom premazujte savijaču dva puta u toku pečenja
Pečenu savijaču ohladite i pospite šećerom u prahu pomiješanu sa žličicom ekstrakta badema
Servirajte uz sladoled od vanile

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe