gambori sa šampinjonima

footo:http://dvastapica.com

brzo se sprema, posno je i vrlo ukusno, a da ne pominjemo izuzetne kvalitete gambora:malo masnoće, visok nivo cinka i vitamina b12, omega 3 masne kiseline....

Sastojci  2 osobe
400gr šampinjona
1kom glavica crnog luka
1kom čen belog luka
so
biber
aleva paprika
1kašičica Glatkog brašna Podravka
1kom pakovanje zaledjenih gambora-250gr
limunov sok
so za gambore
majonez

Priprema
crni luk iseckati na sitno,propržiti na ulju.dodati šampinjone na listiće.čen belog luka, nastaviti sa prženjem uz često mešanje.pred kraj posoliti pobiberiti i dodati u čaši vode kašičicu brašna predhodno razmućenu.dodati kašičicu aleve paprike
za to vreme, razledjene gambore posušiti papirnim ubrusom, poprskati limunovim sokom i blago posoliti.pržiti ih na vrelom ulju dok ne dobiju rumenu boju-bar tako ih vole moji mada ja mislim da treba kraća termička obrada.
mogu se ubaciti pred sam kraj u šampinjone,ali kod nas to ide odvojeno.
Posluživanje
služiti uz majonez-može i posni u dane posta

preuzeto:coolinarka.com



Primjedbe