Jambalaya moderna kuhnja

footo:shellsandtails2geaux.com

Izvrstan nacin da iskoristite ostatke rize.Saznajte kako da napravite ovaj  jednostavan i ukusan domaci Jambalaya! Jambalaya jambalaya

Sastojci
riza
kobasice
pileca prsa
crveni luk,cesnjak,origano,lovorov list,biber,so,cayenne pepper
celer
svjeza paprika ( jalapeno paprika )
paradajz koncentra,paradajz sos
worcestershire sauce

Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi,pa dodajte luk i paprike,celer i cesnjak, pecite na srednjoj velikoj vatri.Pecite par minuta,povremeno mijesajuci dok povrce ne bude mekano i kuhano.Poslije dodajte kobasice i pileca prsa.Promijesati i prziti..prziti par minuta..dodati malo vode koja je potrebna za rizu a i za sve ostale navedene sastojke.

Dodati rizu koja je prije skuhana ili svjezu rizu stavitii kuhati sa ostalim sastojcima.Dodati zacine po receptu ili svojoj zelji.Kuhati oko 20 - 25 min,poklopljeno uz povremeno mijesanje
Na kraju dodati malo paradajz sosa,cisto da dobije malo crvenkaste boje.Znaci moze se dodati,koncentrat,paradajz sosa,crvene paprike u prahu,kecapa...sve sto je crveno,hehehe.Na kraju dodati svjezeg persuna.

Ako vam se svidja zacinjeno Jambalaya,preporucujem dodavanjem 2 jalapenosa sa sjemenkama.Ili mozete otici negdje izmedju, i uvijek dodajte ekstra ljuti umak na kraju, ako je previse blaga. Prijatno!

Posluživanje
Posluzite toplo s dodatnim prilogom po zelji. Ili u frizider i  pohraniti u zatvorenoj posudi do 3 dana.

coolinarka.com



Primjedbe