Kapri kolac

footo:coolinarka.com

sastojci  4 osobe
7 bjelanjaka
7 kasika brasna
7 kasika secera u prahu
1 prasak za pecivo
1 l mlijeko
7 zumanjaka
2 pudingao od vanilije
1 margarin
250 ml Slatko vrhnje Dolcela
maline

Priprema
Umutiti sedam bjelanaca sa sedak kasika secera u prahu. Dodati sedam kasika brasna i jedan prasak za pecivo. Lagano umutiti sa bjelancima. Ispeci koru na 180 nekih desetak minuta, cim dobije blagu zlatnu boju. Pecem je u okrugloj tepsiji ili u najvecem kalupu, ali onda umutim samo 4 bjelanceta sa 4kasike secera i brasna. 

Skuvati mlijeko i umutiti 7 bjelanaca sa dvije ili tri kasike obicnog secera. Umutiti dva pudinga po uputstvu na kesici. Ponekad dodam manje secera, jer volim blaze kolace.

Odvojiti 700 ml slatkog mlijeka i pustiti da provri. Sjediniti puding smjesu sa zumancima koje ne treba puno mutiti i dodamo u mlijeko. Skuvamo smjesu i ostavimo da se ohladi.

Umutimo pjenasto margarin za kolace i dodamo smjesi prohladjenom pudingu.

Na koru stavimo odledjene maline ili neko drugo voce koje imate bisnje ili jagode. Premazemo da umucenim filom 
Umutimo 250 ml slatke pavlake i premazemo preko fila

Posluživanje
Uz nes kafu ili sam je dovoljan da ga nekoliko puta pravite u toku godine.

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe