footo:http://kodex.me
dekorativna a možete je pripremati i u posnoj varijanti...
Sastojci
Sastojci:
250 grama šećera
200 grama margarina
350 grama mleka u prahu
4 kašike kakaoa
3 lista oblande
Priprema
Ušpinovati 250 grama šećera sa 1 decilitrom vode (nakon što smesa provri kuvajte je još 7 minuta) zatim u smesu dodajte 200 grama margarina i odmah počnite da mutite sa mikserom dok se margarin ne otopi i smesa postane penasta. Zatim odmah dodajte mleko u prahu s tim što bi bilo najbolje da uvek pri ruci imate malo veću količinu mleka u prahu jer zavisno od kvaliteta mleka nekad je potrebna malo veća ili manja količina. Smesa je dobro pripremljena kada počne da se odvaja od zidova posude u kojoj mutite.
Zatim smesu poledite na dva dela pa u jedan deo dodajte oko 4 kašike kakaoa i taj deo dodatno još malo umutite da se kakao dobro pomeša sa smesom od mleka.
Zatim tamni sloj mleka u prahu nanesite na list oblande poklopite drugim listom pa po njemu nanesite beli sloj preko koga opet stavite list oblande.
Oblandu opteretite nekim težim predmetom kao što inače radite kod pripreme kolača sa oblandama ostavite je da prenoći i zatim pecite.
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar