Kokos šubarice

footo:imgrum.org

Sastojci
1 Premium puding kokos Dolcela
60 g šećera
1 Želatina mljevena Dolcela
5 žlica vode
450 ml mlijeka
Za dekoraciju:
Kokos brašno Dolcela
60 g čokoladnog ganache
Šarene mrvice Dolcela
Kakao mrvice Dolcela

Priprema
Pripremite 4 uske, visoke čaše promjera 5 cm (i visinu oko 7 cm) i navlažite hladnom vodom. Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.
Prašku za puding dodajte šećer i 7 žlica mlijeka te dobro promiješajte. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, umiješajte pripremljeni prašak za puding i kuhajte uz miješanje 1-2 minute.
Zatim maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i miješajte da se otopi. Još vrući puding izlijte u pripremljene čaše i ostavite da se ohladi i stisne.
Zatim puding po želji izvadite iz čaša (možete ih kratko stavit pod toplu vodu). Svaki puding prerežite na dva dijela. Puding uvaljajte po želji u kokos te stavite malo čokoladnog ganacha da dobijete šubarice.
Puding možete uvaljati u dekorativne šarene mrvice te ih odmah poslužite (da se dekori ne otope od vlažnosti pudinga).

Posluživanje
Šubarice držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet
Možete koristiti i silikonke kalupe za muffinse.

preuzeto:coolinarika.com

Primjedbe