KREM SUPA

footo:coolinarka.com

Nesto jako ukusno,bogato vitaminima i mineralima,osvjezavajuce,savrseno

Sastojci
1 manja glavica crvenog luka
2 zlice maslinovog ulja
1 Povrtni temeljac Podravka
4 paradajza
2kasike Koncentrata od rajčice Podravka
1kasika ribanog parmezana
1kasika Vegete Natur
1 kašicica bibera
2snite hljeba
1kasika sjeckanog mladog luka
1 komadic mozzarele

Priprema
Na maslinovom ulju poprziti sitno sjeckani luk dok ne postane staklast.
Dodati mu sitno sjeckani paradazj koji smo predhodno prelili vrelom vodom i ogulili.
Proprziti kratko zajedno sa lukom.
Podliti sa toplom vodom i dodati Podravka povrtni temeljac.Dodati Vegetu i biber i kuhati desetak minuta

Dodati i koncentrat od rajcice Podravka i parmezan i sve izmiksati stapnim mikserom.
Kuhati dok se ne dobije zeljena gustoca.
Posluživanje
Posluziti toplo uz komadice hljeba,malo sjeckanog mladog luka i malo mozzarele

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe