footo:http://kuhari.com
Priprema 30 min
UMAK OD ŠUMSKOG VOĆA
Šumsko voće i šećer pomiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.
KREMA OD VANILIJE
U loncu ugrijte mlijeko i šećer.
U mađuvremenu u posudi izmiksajte žumanjke, brašno (ili gusnel) i malo hladnog mlijeka.
Ručno umiješajte usitnjeni štapić od vanilije i predhodno ugrijano mlijeko i šećer.
Tako pripremljenu kremu kuhajte na pari uz miješanje dok ne dobijete željenu gustoću.
Kremu stavite na hlađenje ali prije toga posudu prekrijte sa folijom kako se na površini ne bi stvorila korica.
U ohlađenu kremu dodajte slatko tučeno vrhnje i promiješajte žlicom.
Kremu servirajte u čaši sa umakom od šumskog voća.
Dobar tek :)
Sastojc
za4
osobe
UMAK
400 g šumskog voća
2 žlice šećera
KREMA OD VANILIJE
400 ml mlijeka
100 g šećera
5 žumanjaka
25 g brašna
200 ml slatkog vrhnja+
1 štapić vanilije
preuzeto:Kuhari.com
Primjedbe
Objavi komentar