Lagani omlet s kvascem i krumpirima

footo:http://zena.rtl.hr

Sastojci za 4 osobe

3 velika krumpira
3 žlice maslinova ulja
sol i papar
1 luk, narezan na tanke kolutiće
5 jaja
3 žlice nasjeckanog vlasca 

Priprema 

1. Zagrijte pećnicu na 170°C.
2. Ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploške. Posložite ih na teflonski lim, poškropite 1 žlicom maslinova ulja, začinite i pecite 15 minuta.
3. Uzmite veliku, vatrostalnu tavu, promjera otprilike 20 cm i dubine 4 cm. U toj tavi zagrijte preostalo ulje, dodajte luk i uz povremeno miješanje pržite 5 minuta na umjereno jakoj vatri. Izvadite krumpire iz pećnice i posložite ih u tavu u kojoj se pekao luk. Na sloj krumpira stavite sloj luka.
4. Lagano istucite jaja i vlasac pa ih prelijte preko krumpira i luka. Začinite paprom i soli. Stavite tavu u pećnicu i pecite još 30 minuta.
5. Poslužite vruće ili na sobnoj temperaturi. 

Izvor: Talijanska kuharica, Gino D'Acampo

Primjedbe