Mediteranski baguette

footo:pixabay

Sastojci

300g crnog brašna, prosijati
1/2 vrećice suhog kvasca
malo soli i bibera
žličica šećera
50ml maslinovog ulja
150-170ml mlake vode
žličica sitno narezanog svježeg ružmarina
žličica sitno narezanog svježeg timijana
10 komada sitno rezanih sušenih rajčica

Priprema

Brašno prosijati te dodati šećer, kvasac, sol, svježe začine, maslinovo ulje te s mlakom vodom umijesiti mekano tijesto. Pri samom kraju miješenja dodati sitno sjeckane polusušene rajčice.
Prekriti folijom i krpom te ostaviti na toplome da se udvostruči.

Oblikovat kruhčić, ostaviti pola sata da se diže u modli za pečenje, prije pečenja premazati slanom vodom. To je ovaj momak u sredini....

Peći na 200 C prvih 20 minuta, a potom smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 10 minuta (temperatura i vrijeme pećenja ovisi o pećnici). Nakon pećenja pažljivo prebaciti kruh na žicu za hlađenje.

Posluživanje
Uz more.....masline....sir....

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe