Nescafé torta

footo:multireceitas.com.br

Ova nescafe torta izrađuje se s bavarskom kremom o kojoj sam već prethodno pisala...ondje sam pisala o standardnoj bavarskoj kremi a ovdje je samo dodana aroma instant kave (nesice)!!!Ostanite sa mnom ukoliko želite saznati kako izraditi ovu tortu i ovu dekoraciju....krenimo!

Sastojci  16 osoba
* Biskvit:
* 3 jaja
* 3 žlice šećera
* 3 žlice brašna
* 2 žlice ulja
* 1 žličica kakaa
* 1 žlica kave
* pola praška za pecivo
Krema 1.
* 3 žumanjka
* 125 g šećera
* 250 ml mlijeka
* 8g želatine
* 300 ml tučenog slatkog vrhnja (Halta)
Krema 2. (od kave)
* Sve isto kao i kod prve kreme samo što ćete u mlijeko dodati 8 žličica instant kave!

Priprema
Pripremam kalup i pećnicu. U kalup za torte stavljam papir za pečenje i pećnicu palim na 160*C, kako bih započela izradu biskvita.
Izrađujemo tešku biskvitnu smjesu. bjelanjke i žumanjke odvojim. Izradim snijeg od bjelanjaka i mikserom zatim i žumanjke sa šećerom. U žumanjke i šećer dodajem ulje i suhe sastojke, a za kraj i snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijem mazalicu u kalup, poravnam  i stavljam u zagrijanu pećnicu 15-20min.

Izrađujem standardnu bavarsku kremu.. Pripremim želatinu po postupku sa vrećice, stavim da mlijeko prokuha, do tada miksam žumanjke i šećer. Prokuhalo mlijeko prelijem preko žumanjaka i šećera koji su bili u limenoj posudi i sve skupa tučem na pari 15 min.

Krema je gotova kad se bude upjenila i bila glatka i kompaktna. Skidam s pare, dodajem joj želatinu, miješam da se istopi, zatim u prilično hladnu smjesu umiješam tučeno slatko vrhnje.

Izlijevam u kalup sa ohlađenim biskvitom, kojeg obložim grafo-folijom zbog sjaja torte i stabilnosti, hladim otprilike 30 min jer sam ju stavila u zamrzivač.
Izrađujem kremu sa instant kavom, po istom postupku kao i prva krema. Razlika je u tome što u mlijeko koje mora prokuhati dodajem instant kavu. gotovu je prelijem preko prve kreme, također hladim 30-tak min.
Tortu ukrasite po želji prije posluživanja. Dobar tek:))

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe