Orijentalna juha

footo:podravka.hr/recept/1044781/

Sastojci  4 osobe

150 g Ječmene kaše Zlato polje
200 g Smrznutog graška Podravka
1 žličica Vegeta Maestro majčine dušice
1 žličica Vegeta Maestro curryja (mješavina)
100 g luka
500 g pilećih zabataka
1 sjemenka kardamona
½ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
prstohvat Vegeta Maestro Muškatnog oraščića mljevenog
prstohvat Vegeta Maestro chilija
400 ml kokosovog mlijeka
50 ml maslinovog ulja
sol
Vegeta Maestro crni papar
½ bageta
peršin za dekoraciju

Priprema

Ječmenu kašu skuhajte al dente u posoljenoj kipućoj vodi, ocijedite ju i isperite, pa ju ostavite sa strane.

Na maslinovom ulju popržite sitno narezani luk dok blago ne požuti. Vatru smanjite na srednju jačinu, pa dodajte curry, cimet, kardamon, muškatni oraščić i chili.
Dolijte 1l vode, kokosovo mlijeko, majčinu dušicu, a zatim grašak i kuhanu ječmenu kašu. Posolite, popaprite i na laganijoj vatri kuhajte 25 – 30 minuta.

Posluživanje

Orijentalnu juhu pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz tostirani baget.

Savjet

Ako juhu ne poslužujete odmah nakon kuhanja, ječam dodajte tek nakon što ste juhu kuhali več 15-ak minuta kako se ne bi previše zgusnula

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe