Puterki

footo:pixabay

Volim da radim sa tjestom i evo danas sam bila vredna pa sam spremila ove Puterke i evo delim recept, nadam se da ce vam se svideti

Sastojci
2 jaja
500ml mlijeka
200ml ulja
3 supene kasike seqera
1 mala kasika soli
Pšenično glatko brašno Podravka po potrebi
40 g svjezeg kvasca
1 prašak za pecivo Docela
1 margarin (250g)

Priprema
U 100 ml toplog mljeka rastvorite kvasac dodajte i 1 kasiku brasna i 1malu kasiku seqera 
U dubokom sudu dodajte toplo mljeko,ulje, jaja, seqer, so i nadosli kvasac ,potom dodate prasak za pecivo i brasno uz stalno mjesanje .Mesite dok ne dobijete homogeno glatko tjesto.Ostavite da narasne oko pola sata.

Nadoslo tjesto ne premesivati samo podjelite na 16 loptica
Svaku lopticu razvijte u velicini malog tanjira ,podjelite ih 4x4 (tako dobijate 4 kore) premaziti ih margarinom (koji je stajao na sobnoj temperaturi)3 korice  namazite gornju ne mazite
Kad su korice gotove pocnite od prve koje ste slozili  ostale stavite u frizider (pravite i redom kako ste ih slagale)razvijte pomocu oklagije koru , isjeciti je kao za kiflice (samo da nisu mn.male)stavite marmalad u sredini oko jedne male kasike i uvijte.

Na pleh oblozen pek papirom naredite puterke i pecite ih u zagrijanoj pecnici na 200 C dok ne porumene.  Puterke odozgo se ne premazivaju nicim
Posluzite ih posipane sa seqerom u prahu.

Jako se trudim da tacno napisem korake pripreme iako mi je malo tesko pisati na srpskohrvatskom jer dolazim iz Makedonije zato vam se izvinjavam na greskama pri pisanju 

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe