Ratatouille sa bijelim vinom

footo:erecepti.com

Sastojci  4 osobe
400 g tikvice
400 g plavog patlidžana
2 crvene paprike
1 veća luka
3 češnja češnjaka
1 v.ž. Koncentrata od rajčice Podravka
400 ml pasate od rajcice
200 ml suhog bijelog vina
2 v.ž. Ajvara ljutog Podravka
Slatke paprike mljevene Podravka
soli i papra
maslinovog ulja
400 g Tjestenine Penne Podravka

priprema
Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Grubo nasjeckajte patlidžan, tikvice i paprike.
Pržite luk na ulju na laganoj vatri oko 10 minuta uz miješanje. Dodajte tikvice, patlidžan i češnjak i pržite još 10 minuta.
Dodajte paprike, pure od rajčica, pasirane rajčice i bijelo vino. Dodajte ajvar, sol, papar i slatku papriku u prahu. Nek se lagano krčka oko 30 minuta.
Skuhajte tjesteninu u posoljenu vodu i poslužite kad je ratatouille gotov!

izvor:coolinarika.com

Primjedbe