footo:http://blog-chef.blogspot.ba
Ljudi moji, ovo je tako jednostavno, a tako dobro!!! Brzinski recept za divno jelo od bukvalno 3 sastojka (dekoraciju ne brojim).. Šampinjoni, koji su prilično neutralni, dodatkom "buđavka" dobiju pikantan ukus, a propečeni orasi su ono što od ovog jela naprave pravi delikates! Recept posvećujem Đegici, koja je je ljubitelj gorgonzole jadnako koliko sam i ja.. ♥
Sastojci
5-6 većih šampinjona
50 gr plavog sira (gorgonzole)
20 gr oraha
šaka rukole ili par listova zelene salate
Priprema
Orahe kratko tostirati na suvom tiganju. Šampinjonima ukloniti drške (nogice) i poređati ih u pleh na podmazan papir za pečenje otvorom na gore.
U svaki šeširić pečurke namrviti sir, seckani orah i po želji grumenčić putera.
Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C dok se sir ne otopi i porumeni, a šampinjoni omekšaju.
Servirati toplo na listovima seckane zelene salate, rukole ili kupusa. Ukoliko nemate ili ne želite orahe, znajte da je odlično i bez njih.
Šampinjoni ovako punjeni plavim sirom su fini kao predjelo ili prilog, a mogu biti i lagno glavno jelo uz parče baget hleba i čašicu vina.
coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar