Sarina LCHF tortica

footo:https://draxe.com

Ovu torticu sam pravila sa kcerkin 15-i rodjendan pa je po njoj dobila ime :)

Sastojci
6 jaja
60 grama obicnog kokosovog brasna za kolace
60 grama mlevenog blansiranog badema
do zeljene slatkoce stevia i mleveni eritritol
malo bademovog ili kokosovog mleka
300 grama malina
3 kasike chia semenki
60 grama maslaca/putra
1 limun
300 ml tekuce slatke pavlake/vrhnja za kolace

Priprema
Torta se pece u kalupu promera 20 cm i za svaku koru idu 3 jaja.
Za prvu koru odvojiti belanjke od zumanjaka, ulupati cvrst sneg od belanjaka i dodati steviu i eritritol samleven u mlinu za kafu do zeljene slatkoce. Najbolje je dodavati pomalo podjednake kolicine stevie i eritritola i probati. Na kraju rucno s varjacom ili silikonskom splatulom lagano umesati 60 grama obicnog kokosovog brasna. Staviti u kalup oblozen pek papirom i peci oko 15 minuta na 170 stepeni ili dok kora ne bude pecena.

Ispeci jos jednu koru od 3 belanjaka, 60 grama mlevenog badema i miksom stevie i eritritola.
U sepricu staviti 300 grama malina (mogu i iz zamrzivaca) i kuvati na laganoj vatri. Pred kraj dodati steviu i mleveni eritritol do zeljene slatkoce i 3 kasike chia semenki. Kuvati jos par minuta i ostaviti da se dzem ohladi.

Lemon curd: u metalnoj posudi umutiti 6 zumanjaka sa miksom stevie i mlevenog eritritola do zeljene slatkoce, dodati sok od 1 limuna i 60 grama maslaca. Kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Slaganje torte: na tacnu staviti koru od kokosa i poprskati je sa malo kokosovog ili bademovog mleka. Premazati je s kremom od limuna. Preko kreme namazati dzem od malina i chia semenki. Staviti koru od badema i malo je poprskati s kokosovim ili bademovim mlekom. Umutiti slatku pavlaku sa malo stevie i mlevenog eritritola i premazati toricu izvana.
Posluživanje
Kore se mogu praviti i od oraha ili mlevenog przenog lesnika. Kombinirajte kore po zelji :)
Zutu kremu sam pravila prema receptu za "lemon curd" od SnezanaeBG :)

preuzeto:coolinarka.com




Primjedbe