footo:coolinarka.com
Sastojci
500 g tjestenine školjkice ili orecchiette
2 žlice maslinovog ulja
75 g kapara
2-3 češnjaka oguljena i zgnječena
220 g tune iz konzerve
70 g rukole
1 tikvica isječena na trakice
priprema
Stavite vodu u lonac i malo posolite i neka zavrije,kad zavrije stavite tjesteninu i skuhajte al dente.
Pri kraju dodajte tikvicu narezanu na trakice par minuta da se kuha skupa sa tjesteninom
Na tavu stavite maslinovo ulje i dodajte polovinu kapara-pazite prskat će i pržite 2- minute, zatim ih izvadite na ubrus da se ocijede.
Tavu vratite na vatru dodati preostalo ulje, smanjiti temperaturu i pržite češnjak 2 minute dok omekša. Dodajte tunu u komadima i lagano ih žlicom raskomadajte, umješati ostatak kapara i začinite paprom.
Ocijediti tjesteninu i sačuvajte malo tekučine u kojoj se kuhala.Tjesteninu staviti u tavu sa rukolom i malo vode od kuhanja,promješajte sve skupa sa tunom i kaparima i toplo poslužiti, gore posuti sa prženim kaparima
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar