footo:Zena.hr
Sastojci
1 kg brašna glatkog
1 žličica soli
1 žličica secera
1 kocka kvasca
2dcl mlijeka+3 dcl vode
1 dcl ulja
12 dkg margarina
2 zumanjka
Sir
Šunka za pizzu
Sezam, sol
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
Staviti kvasac, malo mlijeka i šecera da se napravi pjenica.
Kad je kvasac"spreman dodati ga u brasno, sol , šecer i ulje.
Postupno dodavati mlako mlijeko.
Izraditi glatko tijesto i ostavi ti 30 min da odstoji.
U medjuvremenu razmutit 2 zumanjka sa 12 dkg margarina.
Tijesto razvaljati u obliku pravokutnika, prerezati po pola i svaku polovicu premazat kremom od
zumanjaka i margarina, na to poslozit sunku za pizzu ili sir.
Zavit u rolade, malo rastegnut rukama i ostavit 15 minuta.
Nakon toga rezati oštrim nozem ili malim tanjuricem koji ima tanki rub.
Rezati cik-cak( u obliku trokutica)
Staviti u tepsiju, premazati jajetom i posuti sezamom ili malo sa soli.
Peci na 200 stupnjeva 15 minuta.
Posluživanje
Može toplo, može hladno...pa čak i iduci dan.... Dobar tek!
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar