Uskrsni kotlet u tijestu

footo:24sata.hr

Dočekajte blagdan s divnim kotletom pripremljenim na neodoljiv način uz mnoštvo mirisnih začina i domaće tijesto.

Sastojci  6 osoba
1,2 kg svinjskog kotleta
1 žličica Vegeta Maestro muškatnog oraščića
1 žličica Vegeta Maestro usitnjenog ružmarina
1 žličica Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
Domaća svinjska mast Podravka
100 ml bijelog vina
100 g Dimljene rolane šunke Podravka
4 jaja
2 žlice Ajvara blagog Podravka
sol
Vegeta Maestro crni papar
1 žlica Vegete
Za tijesto:
1 Instant kvasac Dolcela
200 ml vode
200 ml mlijeka
50 ml ulja
sol

priprema
Meso operite i obrišite papirnatim ubrusom. S masnije strane meso po dužini lagano površinski zarežite.
Posipajte Vegetom sa svih strana i dobro utrljajte, zatim posipajte mljevenim muškatnim oraščićem te ostavite marinirati oko sat vremena.
Za tijesto pomiješajte brašno, kvasac, sol, ulje i mlijeko. Miješajte dolijevajući mlaku vodu dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom dok se volumen tijesta ne udvostruči.
Za omlet razmutite jaja, pomiješanih s ajvarom, soli i paprom. Popecite omlet na ugrijanoj masti s obiju strana.

U tavi na vrućoj masti popecite meso sa svih strana, podlijte vinom te posipajte majčinom dušicom i ružmarinom te još kratko popecite i maknite s vatre.
Tijesto podijelite na dva dijela i razvaljajte na veličinu i oblik posude za pečenje. U namašćenu posudu za pečenje stavite polovinu tijesta, zatim položite pripremljeni omlet i meso.
Po površini mesa rasporedite šunku i prekrijte drugom polovinom tijesta. Rub donjeg tijesta preklopite preko ruba gornjeg tijesta i utisnite. Površinu premažite razmućenim jajetom i vilicom lagano propikajte.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180ᵒC oko 90 minuta.
Posluživanje
Izvadite, pustite da odstoji 10 minuta, narežite i poslužite uz prilog ili umak po želji.

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe