Zapečeni filet lubina jednostavno

foto:pinterest.com

Sastojci  4 osobe
600 g fileta lubina (brancina)
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 limete
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1 žlica kapara
3 češnja češnjaka
3 mlada luka
Vegeta Maestro chilli i sol
400 g mladog krumpira
1 žličica Vegete Mediteran
Za salatu:
150 g cherry rajčice
100 g rikole
2 žute paprike
½ vezice rotkvice
150 g skute
Vegeta Maestro crni papar
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema,
Za preljev, u maloj posudi izmiješajte maslinovo ulje, ocijeđeni sok 2 limete, malo mljevenog đumbira i Vegetu Mediteran. Dodajte kapare, protisnuti češnjak i promiješajte.
Filete lubina začinite lagano chillijem sa soli i posložite u posudu za pečenje.
Mladi krumpir narezan na tanke ploške kratko prokuhajte (5 minuta) i ocijedite.
U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja i posložite filete ribe. Prelijte ih pripremljenim preljevom i sa strane stavite ploške krumpira.
Po filetima posložite ploške limete i na pola prerezan mladi luk. Luk posložite u obliku mreže preko fileta ribe. Stavite peći 15 minuta u pećnicu zagrijanu na 195 °C.
Dok se riba peče pripremite salatu. Rikuli dodajte cherry rajčice prerezane po pola, rotkvice narezane na ploške, a papriku na kockice. Promiješajte, popaprite, malo posolite, pa po vrhu naribajte mladu skutu.

Posluživanje
Tople filete poslužite sa salatom.
Savjet
Limetu provaljajte po radnoj plohi da joj lakše iscijedite sok.

preuzeto:coolinarka.com


Primjedbe