Zeleno i fino !!!

footo:http://gastro.24sata.hr

Današnji menu je bio voiše nego odličan jer smo mi odrasli uživali nakon teških blagdanskih delicija.

Sastojci
vezica uzgojenih šparoga
šalica /2,5 dl / boba
1 mladi luk
šalica peršinovog lista
1 mala ribana tikvica
2 jaja
šalica zobenih pahuljica
sol
ulje za prženje
hren umak / nije obavezno /

Priprema
U zdjelu staviti izribanu tikvicu dobro ocijeđenu,sitno rezane stapke šparoga predhodno malo obarene u slanoj vodi,mladi luk,bob i peršin usitniti u mikseru,zobene pahuljice i jaja.Sve dobro izmiješati.
U masu dodati malo soli provjeriti okus i žlicom vaditi male polpete .Pržiti na malo ulja s obje strane.
Pržene polpete vaditi na kuhinjski ubrus .Servirati uz obarene šparoge i jaja tvrdo skuhana te malo hren umaka.

preuzeto:coolinarka.com




Primjedbe