preuzeto:noninazdravakuhinja.com
Sastojci
MOUSSE
300g kvalitetne čokolade
3 jaja
55g šećera
1 žličica kakao praha
300ml slatkog vrhnja
DODATNO
pistacio
komadići čokolade
Postupak pripreme
Stavite čokoladu u lonac iznad većeg lonca u kojem je uzavrela voda. Pazite da voda ne dodiruje lonac s čokoladom. Vatru stavite na lagano. Miješajte dok se ne otopi. Maknite posudu s vatre i stavite je sa strane da se čokolada hladi.
Stavite šećer i jaja u posudu i miješajte mikserom oko 5min dok smjesa ne ''problijedi'', udupla volumen i stegne se. U to stavite ohlađenu čokoladu i kakao, promiješajte.
U posebnoj posudi utucite slatko vrhnje dok se ne stisne ( pripazite da ne pretjerate s miješanjem ). S metalnom žlicom pažljivo umiješajte utučeno slatko vrhnje u čokoladnu smjesu dok se sve dobro ne sjedini. Rasporedite smjesu u posudice ( meni je ovo bilo dovoljno za 6 punih posudica ) i ohladite u hladnjaku minimalno 1h.
Može ga se raditi i s čokoladom za kuhanje, jednom sam isprobala i ispalo je jako dobro.
Po želji dok topite čokoladu dodajte žličicu vanilija ekstrakta ili nekog brandya po želji. Možete dodati i dvije žlice već pripremljene crne kave.
Izvadite iz hladnjaka 15min prije serviranja i servirajte s još umućenog slatkog vrhnja, čokoladom ili nečim po želji!
Napomene
Uživajte!
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar