preuzeto:coolinarka.com
Jedan lagan i osvježavajuči voćni desert iz čaše.Može se praviti sa raznim vrstama voća.,
Sastojci
BIJELA KREMA:
0.500 lit mlijeka
5 kašika šećera
1 kom Vanilin šećera Dolcela
4 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
2 kašike Kokosovog brašna Dolcela
1 kašika Glatkog brašna Podravka
SOS OD JAGODA:
200 g jagoda
3 kašike šećera
par kapi limunovog soka
1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
Priprema
U šerpu staviti 300 ml mlijeka, šećer, vanilin šećer, kokosovo brašno, da prokuha.U drugoj posudi umiješati gustin sa 200 ml mlijeka te ga lagano dodavati kuhanom mlijeku, uz stalno miješanje.Bijela krema se zgusne, dignuti sa šporeta, dobro promiješati i sipati u čaše.
U manju šerpicu staviti jagode, šećer, par kapi limuna, neka prokuha, dodati jednu kašikicu gustina, stalno miješati , da se sos zgune , ali ne previše, da bude tečan.Sos preliti po bijeloj kremi, ohladiti i poslužiti.
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar