Ferrero rocher torta

preuzeto:pinterest.se/pin/455919162257085903/

Sastojci

TIJESTO 1
6 bjelanjaka
6 žlica šećera (kristal)
1,5 žlica brašna
150 g krupno mljevenih ili sjeckanih lješnjaka (lješnake prije popržiti i ukloniti koricu)
3 velike žlice nutelle
TIJESTO 2
6 jaja
150 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
6 žlica brašna (oštrog)
1 prašak za pecivo

KREMA

6 žumanaca
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
250 g margarina
250 g šećera u prahu
100 g čokolade milka noisette
100 g čokolade za kuhanje
200 g Kraš napolitanki od lješnjaka

ČOKOLADNA GLAZURA

50 g čokolade za kuhanje
50 g mliječne čokolade
150 ml slatkog vrhnja
50 g margarina
2 žlice ulja

Priprema

Za tijesto 1 tj. koru: staviti papir za pečenje na dno namašćenog kalupa za tortu, promjera 26 cm. Na papir ravnomjerno rasporediti sjeckane lješnjake.

Miksati bjelanjke sa šećerom i kad smjesa postane gusta dodati brašno. Gotovu smjesu izliti na lješnjake i peći tj, sušiti u pećnici na 180 stupnjeva dok tijesto je dobije žuto-crvenkastu boju (oko 20-30 minuta, ovisno o pećnici. Tijesto izvaditi iz kalupa i ohladiti.

Za tijesto 2: napraviti snijeg od bjelanjaka, zatim miksati žumanke sa šećerom. Čokoladu i margarin otopiti na pari da bude mekano, te dodati u smjesu sa žumancima i šećerom. Dodati još brašno i prašak za pecivo, a na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći na 170 stupnjeva oko 30-40 min ovisno o pećnici, u namašćenom kalupu za tortu promjera 26 cm. Ohlađeno prerezati na pola.

Krema : 0,7 l mlijkea izliti u posudu i staviti da zakipi. Ostatak mlijeka pomiješati sa pudinzima i žumancma, te sa 100g šećera u prahu. Dodati u vrelo mlijeko i kuhati oko 5 minuta. Hladiti prekriveno stretch folijom da se ne stvori korica na kremi. Posebno izmiksati 150g šećera u prahu i 250 g margarina, te dodati u ohlađenu smjesu.

Smjesu podijeliti na 2 dijela, te u jedan dio staviti otopljene čokolade, a u drugi izmrvljene napolitanke.
Slagati na pladanj za tortu:

-tamni biskvit (natopiti sa 3 žlice ruma i 4 žlice mlijeka ili po želji)
-krema s napolitankama
-tijesto 1 tj. kora, i to tako da su lješnjaci okrenuti prema gore
-premazati s nutellom
-tamni biskvit - opet natopiti
-krema s čokoladom
-čokoladna glazura
ukrasiti po želji (npr. kupljene ferrero.
 rocher kuglice)

-sa strane ukrasiti po želji, ja sam stavljala sjeckane lješnjake, oko 100-150 g.
Za čokoladnu glazuru sve sastojke otopiti na pari i preliti tortu. Tek nakon toga ukrašavati sa strane.

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe