preuyeto:pinterest.com/111111sm/lješnjaci/
fini spoj,prženih lješnjaka i čokolade,"daju"ovom zaista jednostavnom a tako dobrom kolaču,neodoljivu aromu i prefin okus..
Sastojci 8 osoba
sastojci za biskvit
3 bjelanjka,čvrsti snijeg
8 žlica Šećera ( kristal)
3 žutanjka
8 žlica prženih mljevenih lješnjaka
8 žlica Glatkog brašna Podravka
1/2 vrećice praška za pecivo Dolcela
80g. otopljene mlječne čokolade
sastojci za kremu
300ml. Slatkog vrhnja Dolcela
3 mliječne čokolade
3-4 žlice prženih mljevenih lješnjaka
podloga
100-120g. prženih mljevenih lješnjaka
veličina kalupa (20x30cm.)
Priprema
za biskvit
miksajte bjelanjke,dok ne postanu čvrsti,te u njih lagano dodajte šećer,nastavite miksati,da dobijete finu i kompaktnu,pjenastu masu.dodajte,žutanjke ,pržene i mljevene lješnjake,otopljenu čokoladu,brašno pomiješajte s praškom za pecivo i sve skupa sjedinite(ručno).
u međuvremenu,lješnjake-lagano tostirajte u pećnici,na plehu,koji ste obložili papirom za pečenje.prohladite ih i sameljite,pa ih pospite po plehu i papiru za pečenje.
biskvitnu masu rasporedite po prženim,samljevenim lješnjacima.poravnajte površinu kolača. pecite na 180 stupnjeva 30-ak minuta.ohladite.
za kremu
slatko vrhnje zagrijte do vrenja,potom ga prelijte preko nasjeckanih čokolada,miješajte,dodajte pržene,samljevene lješnjake,a da vam kremica bude sjajna i lakše maziva,možete dodati 1-2 žlice maslaca.(20g.).sve dobro izmiješajte i prelijte po pripremljenoj biskvitnoj podlozi.
kolač prvo dobro ohladite na sobnoj temperaturi,pa ga prebacite u frižider,najbolje preko noći i drugi dan ga režite na željene oblike i prije posluživanja ukrasite po želji...tučenim slatkim vrhnjem,šlagom i cijelim lješnjacima
Posluživanje
ako ne volite mliječne čokolade,možete dodati i tamne ...
ako volite nutellu,odlično se "spaja" sa prženim lješnjacima,pa možete dodati jednu ili dvije žlice u čokoladnu kremu,ili neki drugi namaz,npr. linoladu -na kraju,kad se sastojci povežu,prije ukrašavanja kolača...
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar