Francuska juha od luka

preuzeto:http://finirecepti.net.hr

Sastojci  4 osobe

2 glavice luka
8 šnita kruha (francuza)
200 gr sira ementalera
4 šalice goveđe juhe od kocke (šalica 2 dl)
30 g maslaca
1 režanj češnjaka
2 dl bijelog vina
sol i papar

Priprema

Na masnoći popržimo luk narezan na tanke kolutiće dok ne dobije svjetlo žutu boju, češnjak i lovorov list.

Tada dolijemo juhu i bijelo vino, posolimo i popaprimo, te na blagoj vatri kuhamo još nekoliko minuta.

Šnite kruha prepržimo u tavi s obje strane (pazimo da ne izgore).
Iz juhe izvadimo lovorov list i oprezno je ulijemo u zemljane posudice.
Odozgo na svaku položimo po dvije kriške kruha, posipamo sirom.
Stavimo peći u pećnicu na srednju rešetku, na 200 stupnjeva 8-10 minuta.
U slas

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe