footo:keywordsking.com/Z3Jja2EgdG9ydGE/
Sastojci
4 osobe
TIJESTO:
250 g Glatkog brašna Podravka
120 g šećer u prahu Dolcela
120 g putera/maslaca
1/2 prašak za pecivo Dolcela
1 kom jaje
prstohvat soli
NADJEV:
4 kom jaje
150 g Šećera ( kristal)
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kom Puding vanilija Dolcela
limunov sok od polovice jednog limuna
1,5 jušna žlica Pšenične krupice (griza) Podravka
500 g svježi sir
200 g krem sir/sirni namaz
I JOŠ:
500 g jagode
1/2 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kom Preljev za torte Dolcela
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Preljev za torte
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Cimet šećer
Maxi puding okus vanilija
Prašak za pecivo
Vanilin šećer
Vanilin šećer
Maxi puding okus vanilija
Pšenična krupica
Vanilin šećer
Preljev za torte
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Priprema
Najprije pripremiti prhko tijesto na način da se brašno, še
ćer u prahu, prašak za pecivo, prstohvat soli dobro izradi/istrlja sa maslacem, a potom se doda jaje i zamijesi. Tijesto se zamota u prozirnu foliju i ostavi sa strane (tijesto nije premekano te ga nije potrebno stavljati u hladnjak, a nadjev se vrlo brzo pripremi)
Nadjev se priprema na način da se izmjere svi sastojci, a zatim se mikserom dobro izrade jaja, šećer i vanilin šećer. Potom se dodaje puding od vanilije, limunov sok, griz i još jednom dobro izradi mikserom. Na kraju se umiješa svježi sir i krem sir/sirni namaz te mikserom dobro izradi da ne ostanu grudice.
U kalup za tortu koji smo obložili papirom za pečenje stavlja se tijesto koje se prethodno razvalja u krug nešto veći od promjera kalupa, a potom se rukama popravi, odnosno utisne bočno na način da tijesto bude 1 cm iznad nadjeva. U kalup na tijesto uliti nadjev i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu (u mojoj pećnici cheesecake se peče na 170°C). Kada je torta pečena (nakon 30ak minuta, bočno tijesto dobije zlatnu boju), vadimo tortu iz pećnice, iako se nadjev lagano trese u sredini, međutim hlađenjem najprije na sobnoj temperaturi, a potom u hladnjaku, torta će za 2-3h biti spremna za rezanje i posluživanje.
Jagode očistiti, oprati, a zatim narezati i posuti vanilin šećerom. Rasporediti na ohlađenu tortu, a zatim pripremiti svijetli preljev po uputi na vrećici. Ukrasiti po želji, a moj prijedlog je staviti nekoliko cijelih jagoda i pokoji pravi cvijetić, ipak je proljeće...
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar