Knedle sa svježim, kremastim sirom ( Topfenknödel,Quarkknödel )

preuzeto:martarecepti.com

Sastojci

120g maslaca (60g za tijesto, 60g za krušne mrvice)
250g svježeg kremastog sira
1 jaje
125g brašna
8 jagoda
4 žlice marmelade od jagoda
3 velike žlice krušnih mrvica
malo šećera i soli
šećer u prahu

Priprema

Otopljeni maslac pomiješajte sa sirom, jajem, soli  i brašnom tako da dobijete glatko tijesto (jako je mekano ).  

Ostavite u hladnjaku da miruje oko pola sata.

Tijesto oblikujte u jednu rolu koju podijelite na 8 jednakih dijelova
Stavite malo marmelade na tijesto i u sredinu jednu jagodu i oblikujte jednu knedlu.

U loncu zakuhajte vodu (sa malo soli i šećera), temperaturu reducirati i knedle jednu za drugom spustiti u lagano kuhajuću vodu. Sklonite lonac sa pećnice i ostavite knedle oko 10-tak minuta da stoje u vodi. Ostatak maslaca (60g) otopite u tavici i prepržite krušne mrvice. Uvaljajte knedle u njima i na tanjuru pospite sa šećerom u prahu
Možete servirati i u umaku od jagoda
I uživajte u ovom prefinom, laganom desertu....

preuzeto:coolinarka.com



Primjedbe