preuzeto:http://citymagazine.si
Sastojci
Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
Pola praška za pecivo
Krema
0,5 l mlijeka
5 žutanjaka
5žlica šećera
aroma ruma
1 želatin
5 žlica gustina
100g margarina
0,5 l šlag za ukrašavanje
Priprema
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, zatim dodati šećer, opet miksati i na kraju lagano umiješati brašno i prašak za pecivo. Staviti u kalup za torte i peći na 180°C.
Kad je biskvit pečen, zakuhati 2 dl mlijeka i time ga još vrućeg preliti.
umutiti žumanjke s vanilinom i šećerom, zatim odvojiti malo mlijeka od 5dl i uliti u smjesu, na kraju dobro umiješati gustina da ne bude grudica.
Smjesu skuhati u preostalom mlijeku. Kremu ohladiti i izraditi s margarinom. Dodati nekoliko kapi arome ruma.
U šlag za ukrašavanje dodati kam arome ruma i želatinu
preuzeto:coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar