MEDENJACI

preuzeto:Zadovoljna.hr

Sastojci

Testo
750 gr belog brašna tip 400
250 gr šećera
160 gr tečnog meda
100 gr svinjske masti
1 kašikica soda bikarbone
3 jaja
1 kašikica cimeta
I još
2 belanceta
6 kašika šećera

Priprema

Umesite testo od predviđenih sastojaka. Nema tu neke filozofije, mesite, gnječite, prevrćite ,dok vam se ne formira lepo, elastično testo.
Prebacite testo na dasku za mešenje i oklagijom razvaljajte testo na debljinu 5 mm. Malom modlom za vanilice vadite medenjake i ređajte na papirom obložen pleh. Od ove mere ima tri velika pleha medenjaka.

Ugrejte rernu na 180 C i pecite kolačiće dok malo ne porumene. Pazite! Lako izgore, zbog meda. Ne treba im puno, budu brzo pečeni.
Kad se svi medenjaci ispeku, izmutite ona dva belanceta sa 6 kašika šećera. Medenjake stavite u veću vanglicu, dodajte izmućena belanca i pažljivo mešajte i tresite vanglicu da se belanca rasporede po medenjacima.

Uvaljane medenjake preručite u pleh i vratite u ugašenu ali još vruću rernu. Malo otškrinite vrata na rerni i pustite da se belance na medenjacima osuši. Ponekad malo viljuškom prevrćite kolačiće da se lakše osuše

Posluživanje
Poslužiti uz čaj, kafu...

preuzeto:coolinarka.com

Primjedbe